|
diskuzní fórum
mojehobby.cz
Re: Trex 600 nitro, povolena objimka co drzi na klice ( volnobezne lozisko ). daniels (31.07.2010 07:22:36): Diky moc, pouzil jsem zlate pravidlo "co nejde silou, jde jeste vetsi silou" ale pritom jsem to neztrhnul, takze to ma za sebou dalsich 5-6 hopu a je to OK.
Re: Trex 600 nitro, povolena objimka co drzi na klice ( volnobezne lozisko ). bigsam72 (30.07.2010 23:21:53): Dobré je použít nějaký adaptér na zablokování klikové hřídele, aby jsi to mohl festovně dotáhnout. Pokud závit na klice dobře odmastíš a použiješ Loctite tak to bude opravdu O.K..
Re: Trex 600 nitro, povolena objimka co drzi na klice ( volnobezne lozisko ). bigsam72 (30.07.2010 23:21:53): Ta drážka je pro záběh, aby se tam dal nasadit unašeč vrtule (pero/drážka) a zaběhnout to mimo helinu s vrtulí. Vypadá to nějak takhle a takhle Osobně tento záběh preferuji. Líp vidím, jak se to chová. A ten šroub na ose a dále ty dva na té přírubě stačí. Musíš to jen vhodně dotáhnout. Já tam nemám ani Loctite - je to předepjatý spoj, takže to drží. Hodně štěstí se stanovováním utahovacího momentu.
Trex 600 nitro, povolena objimka co drzi na klice ( volnobezne lozisko ). Dneska se mi stalo ze jsem chtel na letisti natocit nitro a ouha ono se to protacelo a netocilo to motorem. Az doma po rozborce jsem zjistil ze se povolila objimka v ktere je ulozene "volnobezne lozisko" ( na te objimce je tez 4 sroubky pridelan plastovy vetrak ). Chtel bych se zeptat opravdu to ma byt zajistene pouze matkou na ojnici + 2 srouby v te objimce. Vsimnul jsem si ze v klice v miste kde je ta objimka nasazena je vybrane misto pro "klinek" ale konzultoval jsem to s build manualem a ujistil se ze tam o klinku neni ani zminka + u motoru pokud me pamet nesali nebyl. Takze jsem to odmastil, zalepil matku + sroubky, poradne dotahl a doufam ze uz se to nepovoli !!.. Je to takhle OK ? |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
© 2010 Ludvík Novotný | ||