reklama
|
jaba . 29.07.2010 15:28:42 . . info
vlákno-filtr
Soutěž skoro-maket
Pánové .... maketové soutěže nám skomírají na úbytě, Co vím, tak letos byli 4 účastníci. Ale majitelů oblečených mašin, které se podobají velkému vzoru je mnohem víc.
Proto jsem pojal myšlenku uspořádat "soutěž" těchto napodobenin.
Aby to nebylo jen takové plácnutí, připravil jsem i návrh pravidel.

Prosím, zkuste se k tomu vyjádřit:
- šli byste se takhle někam ukázat?
- jsou pravidla OK, nebo je potřeba něco měnit?

Pokud najdu přiměřenou odezvu, slibuju další kroky, jako nalezení místa, termínu, pokus o sponzoring atd ... prostě to zorganizuju smajl

MODEL
• Soutěže se může zúčastnit každý s letuschopným modelem vrtulníku, který vzhledově evokuje podobnost s existujícím „dospělým“ provozovaným (i v minulosti) typem.
• Měřítko není podstatné.
• Bylo by dobré mít po ruce obrázek vzoru. Nepotřebujeme detailní výkresy, jen něco, čeho se chytit. U notorický známých typů se objedeme i bez obrázku, exoty je dobré mít alespoň na fotce stažené z internetu.
• Barevné provedení je libovolné, shoda s originálem není podmínkou hodnocení. Jediné, co nechceme, jsou airbrushové úlety. Nechť model prostě vypadá jako zmenšenina „možné“ předlohy (byť barevně nepodložené).
• Nevyžadujeme maketové detaily, jak moc si majitel mašinu vyparádí, je jen jeho věc.
• Počet vrtulníků na jednu osobu není omezen, hodnotí se model, nikoliv majitel.
AKCE
• Hodnotí se statické představení a letová ukázka, každé zvlášť.
• Hodnotí se účastníci vzájemně mezi sebou takto:
o Na každou část (výstavka a let) má každý k dispozici 100+100 bodů
o Body rozdělí mezi modely ostatních dle svého uvážení
o Svému modelu nikdo body přidělit nesmí
• Hodnotí každý podle svých kritérií
• Hodnocení statické části by se mělo věnovat vzhledu a provedení modelu, nic není předepsáno, nicméně uvádíme alespoň základní vodítka
o Podobnost vzoru
o Celkový vzhledový dojem
o Péče věnovaná detailům
o Vložené úsilí autora
o Fórky a zajímavosti
o … cokoliv jiného, co zaujme 
• Hodnocení letové ukázky by mělo hodnotit „umělecký dojem“ z maketového letu
o Hrajeme si na napodobování velkých vzorů
o Let by měl připomínat skutečný vrtulník
o Jaké figury a letové obraty pilot předvede je na jeho uvážení
o Let trvá více jak 3 méně než 5 minut
o Po třech minutách organizátor vyzve pilota k přistání, ale dokončení zahájené předváděcí akce je povoleno
o Akrobacie sice není zakázaná, ale který dospělý vzor skutečně akrobatí?
o Bude-li součástí letové ukázky havárie, bude jistě její provedení vzato do úvahy a hodnoceno smajl
• Hodnotící by měl potlačit efekt ohromení velikostí – velký model vždy vypadá a létá lépe. Tím neříkáme, že největší model nemůže dostat nejvíce bodů. Jen žádáme hodnotitele, aby pokud možno potlačili tento „psychologický“ efekt.
• Sčítači (dobrovolníci z řad účastníků budou vítáni) sečtou body přidělené všemi každému modelu
• Vítězí model, který dostal celkově nejvíc bodů
• Vyhlašuje se natřikrát – statika, let a součet.
PRAVIDLA A OMEZENÍ
• Je zakázána týmová režie (já dám body kámošovi, on zas mně). Ředitel soutěže nebo ščítači bodů si toho jistě všimnou a přidělené body škrtnou.
• Pokud někdo neumí sčítat do sta a přidělí celkově jiný počet bodů, bude vyzván k nápravě.
• Kverulanty a vykuky, kteří si nepřišli kamarádsky hrát, ale za každou cenu zvítězit (třeba i podvodem, nebo zneužitím systému hodnocení) ze soutěže vyloučíme.

venca.nejdek . 29.07.2010 15:39:09 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
Re: Soutěž skoro-maket
jaba (29.07.2010 15:28:42): Zajímavé..... pěkně jsi to navrhnul. V pravidlech bych nic neměnil... zní rozumě. Rád podpořím účastí. smajl

RadovanH . 29.07.2010 17:23:01 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (29.07.2010 15:28:42): Dobrej nápad. Rád se přidám. Kdy a kde? smajl
Akorát rozdíl ve velikosti přece jen trochu bude. Pokud například bude fučet tak s maketovou 50 jet vypadá jako let skutečného vrtulníku, kdežto chudinka maketa velikosti 450 zápasí o život. Stálo by zato takovou soutěž i pro prcky např. při zimních halových setkáních.

jaba . 29.07.2010 18:55:21 . . info
předchozí vlákno-filtr
RadovanH (29.07.2010 17:23:01): Berme to zatím jako ideovou diskuzi.
Možná .... Tímto prosím ADMINA, aby udělal anketu, kdo by si přišel podle mých pravidel zablbnout.

Jinak k turbíně ... jestli se někde ukáže vymazlená dvoumetrová turbína, tak vyhraje zcela zaslouženě a doufám, že majiteli to budou všichni přát smajl
Stejně si ale myslím, že většina budou právě oblečené 450. A právě proto to zamýšlím .... aby i ti s potácejícíma se skoromaketama měli možnost se setkat a trochu se předvést.
Pokud se to chytne, jistě to můžeme nasypat i jako doprovod Krtkování a Jihlavy, Jičína a podobně. Je to jen a jen na nás.

RadovanH . 29.07.2010 19:23:25 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (29.07.2010 18:55:21): Právě těch 450 je docela dost. Hodně kapot je dostupnejch, dá se to pořídit za přijatelný peníze a při troše práce s dodělávkama to i vypadá obstojně. Hlavně si stím člověk zalítá a nemusí se bát jako s full maketou za 100 k a x 1000 hodin práce že s tím sekne a pak dostane infarkt.
Mě zrovna tahle třída nadchla a mám už tři kousky a nově dostal Notar i 5-ti listou hlavu. Zbejvá jen nastavit mini v-bar a zalítnout.

1ondra9 . 29.07.2010 19:29:00 . . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (29.07.2010 18:55:21):
Promiňte že se do toho pletu......

"...... Jinak k turbíně ... jestli se někde ukáže vymazlená dvoumetrová turbína, tak vyhraje zcela zaslouženě a doufám, že majiteli to budou všichni přát..."

Pardon ale doufám že zrovna ta dvoumetrová turbína NEVYHRAJE smajl - ta nemá co dělat na soutěži SKORO-MAKET smajl
Myslím že tohle je právě ten důvod přoč majitelé těch "ušmudlaných" polomaket alá 450tek nikde neukážou .... smajl

Jinak samozřejmě se rád přijedu podívat i kdyby to bylo na druhym konci republiky...... a považuji toto za velice DOBRÝ NÁPAD smajl

RadovanH . 29.07.2010 19:48:34 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
1ondra9 (29.07.2010 19:29:00): Ona 450 nemusí být ušmudlaná smajl
Jen prostě měřítko ti neumožní udělat detaily a třeba interier už vůbec ne. Třeba nejmenší samolepící nýty po přelakování vypadají jako kotel parní lokomotivy a tak jsem se na ně taky vyprdnul.

1ondra9 . 29.07.2010 20:19:15 . . info
předchozí vlákno-filtr
RadovanH (29.07.2010 19:48:34): ale j..... to je samozřemí že na tý 450 potažmo 500 nepůjdou udělat některý detaily ...... já to psal proto že to má být setkání a společné polétání polomaket..... opravdové vymazlené spalovací nebo turbínové makety kde je detajlů dle vzoru ku libosti majitele tam nemaj co dělat.. .... určitě přiject s ní člověk může ale at se nezůčasňuje "soutěže" smajl

helifish . 29.07.2010 20:39:10 . . info
předchozí vlákno-filtr
1ondra9 (29.07.2010 20:19:15): Přidám jeden zajímavý odkaz na dle mého názoru povedené kapotáže. Pro vetšinu asi známý ale i tak tedy .... http://www.scaleflying.com/450-Size_c_33.html ten 500 Apache je nadherný http://www.scaleflying.com/IAF-Israeli-Desert-AH-64-Apache-Fiberglass-Fuselage--40500-Size ... chybi jen kamuflage smajl

PetrPowder . 29.07.2010 20:47:53 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
1ondra9 (29.07.2010 20:19:15): Přesně díky tomuto smýšlení nejezdí piloti na současné soutěže maket. Třeba takový "Pražský vrtulník", který se letos pořádal u nás na Sobínce je soutěží, kde mohou klidně létat i polomakety. Sice nenasbírají tolik bodů ve statice, ale zase mohou dohnat body v letové části. Jenže díky všeobecnému povědomí, že polomaketa nemá na soutěži maket co dělat, je na soutěži trapně málo pilotů. Přitom velká část vrtulníků vydávaná svými majiteli za polomakety jsou kvalitnější "makety", než ty, které můžeme vidět nejen u nás, ale i v zahraničí na soutěžích.
Co tím chci říci? To co je pro někoho maketa, může pro druhého být polomaketa a obráceně. Proč tedy vylučovat kohokoliv ze soutěže? Proč někomu něco zakazovat místo toho, aby jsme si vážili každého pilota, který chce na soutěž přijet?

1ondra9 . 29.07.2010 21:17:57 . . info
předchozí vlákno-filtr
PetrPowder (29.07.2010 20:47:53):
Promiň Petře ale asi si nerozumíme - a já na to napsal drobet nešťastně smajl

Přesně ...... na Pražský Vrtulník tak drobet narážím
Jde mi jen o to aby ta "vyvoňená turbína" nezastínila dobře maketově létajícího MT převlíknutýho do tohodle http://www.heliservis.eu/shop/e/484/t/3876-R_3876-r01.jpg

o nic jinýho mi nejde ........ to že tam bude nějaká turbína samozřejmě jen a jen dobře (tady je ta chyba kerou jsem prve učinil - máš pravdu Petře smajl )

Mě by jen mrzelo kdyby si někdo tu práci s uspořádáním dal a účast byla podobná té na Sobínce když se konal Pražský Vrtulník

PetrPowder . 29.07.2010 21:41:32 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
1ondra9 (29.07.2010 21:17:57): Pravda je, že mě trochu mrzela ta ohromující účast pilotů a jejich strojů na Pražském vrtulníku, ale nelituji, že jsme soutěž pořádali a rádi ji za rok zopakujeme. A doufám, že účast už bude větší.

Stále ale myslím, že účast takových strojů na soutěži polomaket má své místo. Pravidla hodnocení musí být nastaveny tak, aby řada detailů na takové maketě nemohla razantně ovlivnit hodnocení stroje. Musí více rozhodovat letová složka a ta by měla být rozdělena na část povinných prvků a volné části, kde má pilot předvést let co nejvíce odpovídající skutečnému chování předlohy. Pak se mohou smazat rozdíly v detailnosti zpracování strojů. To považuji za rozumější cestu, než omezovat někoho na účasti smajl

PetrPowder . 29.07.2010 21:59:29 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
1ondra9 (29.07.2010 21:17:57): Mě by jen mrzelo kdyby si někdo tu práci s uspořádáním dal a účast byla podobná té na Sobínce když se konal Pražský Vrtulník Ještě bych se vrátil k této větě. Jak už jsem psal, rádi soutěž zopakujeme. A budeme ji rádi opakovat tak dlouho, dokud se nepovede přesvědčit dostatek pilotů, že se té soutěže nemusí bát. Je to jen na Vás, pilotech RC vrtulníků, kteří se rozhodli své stroje obléknout do slušivých kabátů skutečných strojů. Je vás spousta tak proč se nesejít a nezalétat smajl

1ondra9 . 30.07.2010 10:25:57 . . info
předchozí vlákno-filtr
PetrPowder (29.07.2010 21:59:29):

Ano přesně....... mě se tenhle nápad strašně líbí... smajl smajl smajl
A byl bych moc rád kdyby se ho povedlo zrealizovat a pokud by Sobínka byla k dispozici - víc perfektní by to snad ani být nemohlo... smajl smajl smajl
Samozřejmě pokud bych vůči tomu mohl přiložit nějakým způsobem ruku ........ smajl

Mě právě mrzí že v dnešní době jsou tyhle maketářské a polomaketářské akce ve stínu těch 3D neřestí smajl kerejch je všade jak poměrně dost
Vím že maketa nebo polomaketa je o tom tomu pustit spustu času a peněz(bohužel) ale co dnes ne ...???

jaba . 29.07.2010 21:50:56 . . info
předchozí vlákno-filtr
PetrPowder (29.07.2010 20:47:53): Ono to není jen o tom. Já hlavní problém vidím v tom, že na MAKETY ala Sobínka MUSÍŠ mít plánky, podklady, strhnou ti body za špatně umístěnej nápis a to, že se ti do kabiny nevešel panáček.
Proto navrhuju taková "malá domácí pravidla", kde nikomu nebude vadit logo šikmookého výrobce přes celý bok, nebo to, že zbraně vlastně na originálu nikdy nebyly ... jenže majiteli se to líbí smajl

Nicméně ... jestli bude tvoje Sobínka svolná s pořádáním této rozvolněné kategorie, rád to budu směřovat k vám.

PetrPowder . 29.07.2010 22:02:48 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (29.07.2010 21:50:56): Já pochopil tvá pravidla a líbí se mi a pokud máš zájem, Sobínka Vás ráda pohostí smajl

Krtek . 29.07.2010 21:51:30 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (29.07.2010 15:28:42):
bomba Jeníku. Super nápad a konečně se začne něco dít. Pokud máš zájem, tak budu rád a nápomocen, když se "halovka" uskuteční na Krtkování v Radonicích před vánocema.

adamprog . 30.07.2010 15:08:30 . . info
předchozí vlákno-filtr
Skvelej napad;)
Pravidla jsou dobre vymyslene, souhlasim snima.
Jen mi prijde komplikovane striktne omezovat body na 100. Pokud bude potreba nahle zahrnout do hodnoceni dalsi pekny vrtulnik, nebo hodnoceni zmenit, bude problem u hlasujcich s prepocitavanim. Ale chapu ze pak by bylo zkomplikovano prepocitavani hlasu, muselo se hlasy pak pri scitani normalizovat.
Kdyz tak bych mohl pomoci, treba se scitacim programkem ;) .
Rad bych se ucastnil a treba by me to konecne heclo postavit si nejakou polomaketu na 450.

jaba . 30.07.2010 21:05:46 . . info
předchozí vlákno-filtr
adamprog (30.07.2010 15:08:30): 10 bodů bude fix, jinak se v tom nikdo nevyzná.
Kromě toho jsem si zkusil udělal vzorové Excel vyhodnocení a přišel jsem na díru ... Když dá někdo 100 bodů komplet jedné preferované mašině, hodně tím zacloumá hodnocením ostatních .... to je špatně.
Takže přidávám pravidlo: Body se MUSÍ rozdělit mezi více strojů. Jeden stroj může dostat max 50 bodů. Tj. bodovat musím minimálně 2 stroje, ale lépe bude body opravdu rozhodit mezi více mašin.

jaba . 30.07.2010 21:10:32 . . info
předchozí vlákno-filtr
POZOR
Mluvil jsem se "Sobínkou".
Vyhlašuji termín soutěže na víkend 11.-.12. září !!!!!
Soutěž bude v sobotu, do neděle se dá zůstat.
Detaily dodám, jak se je podaří zorganizovat.

HLASTE se: buď zde do pošty, nebo emailem na jaba66@atlas.cz
Chci jméno, příjmení, ev. přezdívku, seznam strojů a +- jejich velikost, a nějaký kontakt pro zpětnou vazbu.
JDEME DO TOHO

Druhé kolo předpokládám na předvánočním Krtkování.
Prosím adminy, aby to šoupli do záhlaví "akce".

Cyberman . 30.07.2010 23:12:50 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (30.07.2010 21:10:32): a co to bodovani udelat napr. takto:

stanovily by se nejaky kriteria v par bodech, jako treba, tvarova shodnost, autenticnost kamuflaze, provedeni detailu, pomer vlastni tvorby oproti koupenej vecem, nebo cokoliv, to uz by bylo na dalsi diskuzi a za kazdy kriterium by kazdej udeloval body v rozsahu treba 1-10, to samy pro let, zase nekolik kriterii samostatne ohodnocenejch a pak to jenom secist odevsech a vydelit poctem ucastniku. Tim by se i vysledky lip srovnavali treba mezi dvouma soutezema. A odpadlo by i kontrolovani jestli kazdej umi scitat a a rozdelil presne 100 bodu.

cesilko . 07.08.2010 22:41:19 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
Cyberman (30.07.2010 23:12:50): Za Jičín říkám - ANO v hale (asi zas v březnu ale pevný termín ještě nemám). Co se hodnocení týká - je vidět kladné ohlasy na vizi, proč tedy na různých akcích nevyzkoušet různý systém? Stejně se bude postupně vyvíjet. Osobně bych to, tak jako JABA nechal víc ve stylu líbí/nelíbí, než svazoval ruce autentičností, zkoumáním vlastní tvorby apod. Každý z nás určitě upřednostní něco jiného, technické detaily, vzhled, i tu shodnost pokud bude majitelem zdůrazněna. Nechal bych to však na hodnotitelích. Přikláním se k systému bodů ala Cyberman. A abych dal body sám sobě?? To by opravdu někdo udělal?? smajl

PetrPowder . 07.08.2010 23:18:46 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
cesilko (07.08.2010 22:41:19): pravidla soutěže už jsou dána smajl , termín také, tak doufám, že se nás na Sobínce sejde dost na pěknou soutěž i polétání smajl

cesilko . 07.08.2010 23:20:36 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
PetrPowder (07.08.2010 23:18:46): OK OK smajl

PetrPowder . 30.08.2010 08:58:59 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
PetrPowder (07.08.2010 23:18:46): Tak s lítostí oznamuji, že včera byla hlavním organizátorem tato soutěž zrušena pro naprostý nezájem soutěžících. Respektive, jak jsem se včera dozvěděl, do soutěže se přihlásil pouze jeden soutěžící.
Je to velká škoda. Abych pravdu řekl, nechápu proč majitelé "oblečených" vrtulníků nemají absolutně zájem o předvádění svých strojů a porovnávání svých dovedností. Každopádně je mi již jasné, že důvod malé účasti na Pražském vrtulníku nebyl dán tím, že by řada majitelů těchto vrtulníků nešla soutěžit, protože by se domnívala, že jejich vrtulníky nejsou dostatečně maketové. Po tomto propadáku už je jasné, že je to v něčem jiném. Otázkou je v čem?

Jak říkám, je mi to moc líto a mrzí mě to. Sobínka je vždy připravena pro takovou soutěž poskytnout zázemí i poředatele. Věřím, že se někdy situace změní a "oblečené" vrtulníky na Sobínce přivítáme.
Petr Procházka

RadovanH . 30.08.2010 11:03:47 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
PetrPowder (30.08.2010 08:58:59): Ach jo, to jste mě nepotěšil. Když už mě to nevyšlo na ten Pražskej vrtulník tak jsem se chystal aspoň sem. No nic tak snad na některý halový akci. A to jsem v sobotu vyráběl mini bambibucket smajl

PetrPowder . 30.08.2010 11:32:35 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
RadovanH (30.08.2010 11:03:47): Věř, že mě to také nepotěšilo. Každopádně jsem se od poředatele dozvěděl, že by se akce mohla přesunout ke Krtkovi na Krtkování, tak snad o ni nepřijdete.

Snad se do vánoc někdo přihlásí, ale pořádat soutěž pro jednoho člověka je nesmysl. Náš klub by to stálo dost peněz a vše zbytečně. smajl

1ondra9 . 30.08.2010 12:00:27 . . info
předchozí vlákno-filtr
PetrPowder (30.08.2010 11:32:35): Tak to je mi táké líto.A moc smajl
Já sám osobně žádný "převléknutý" vrtulník nevlastním - neumim lítat tak jak bych si představoval abych mohl vrtulník respektive jeho mechaniku "nandat" pod nějaký slušivý kabátek. Ale slibuji, že se pokusím, jestli se do příštího roku soutěž podaří udžet, tak přivezu jednu polomaketu ve velkosti T500 převlečenou do nějakého slušivého kabátku.
Uvidíme třeba zájem ještě vzroste. smajl
Mimochodem jak to na Sobínce fouká? dva týdny jsem tam nebyl? smajl

zdzd . 30.08.2010 12:32:53 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
1ondra9 (30.08.2010 12:00:27): Já aktuálně taky ne. Nějak se mi potkal list s ocasem. Kapota potřebuje slepit, vytmelit a nastříkat. A do toho se mi zatím jaksi nechce...

vito . 30.08.2010 11:57:26 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
RadovanH (30.08.2010 11:03:47): No, je třeba, aby jsi se přihlásil, stejně tak jako ostatní. Bez přihlášky se prostě taková akce dá těžko pořádat.

RadovanH . 30.08.2010 14:55:42 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
vito (30.08.2010 11:57:26): No právě že já jsem přihlášenej byl smajl smajl

jaba . 30.08.2010 14:59:41 . . info
předchozí vlákno-filtr
RadovanH (30.08.2010 14:55:42): Ano, potvrzuji. Radovan je ta JEDNA JEDINÁ přihláška, kterou se mi podařilo získat. smajl

1ondra9 . 30.08.2010 15:25:37 . . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (30.08.2010 14:59:41): je to ale velká škoda ....... chjoo smajl

jaba . 30.08.2010 14:58:03 . . info
předchozí vlákno-filtr
PetrPowder (30.08.2010 08:58:59): Předbíháš .... todle jsem měl napsat já smajl

Ale už je to venku.
Bohužel je to tak. Není zájem, a kde není zájem, tam není akce.
Nevím ... zvoral jsem to já?
Nebo se všichni bojej venkovního prostředí v půlce září? Hrozí vítr a možná i déšť?

Po domluvě s Krtkem (díky pane) přesouvám termín na předvánoční Krtkování. Předběžně by to mělo být okolo 18.12.
Protože v hale v Radonicích se v minulých letech vždy pár oblečených mašin našlo, tak tentokrát se je pokusím natlačit do společného kouta a oceníme je. Organizační pomocníci, kteří byli domluveni na Sobínku, snad nezahořknou a půjdou pomoci i v Radonicích ....

Krtek . 30.08.2010 16:09:13 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (30.08.2010 14:58:03):
NZ

potvrzuji - po dohodě s Jabou se přesune maketářská na Krtkování, které bude na 99% 18.12.2010 zase v Radonické hale. Dle předběžného plánu bude maketám vyhrazen nejen na let, ale i na hodnocení poslední zasíťovaný kurt. Budeme se snažit s Jabou udělat plán tak, aby to klaplo a bylo to příjemné.
Díky zasíťování kurtu bude možné zvednout i makety větší velikosti. Vše co půjde do vzduchu bude na elektriku !!!. Kdo se nebude cítit zvedat maketu v hale, tak půjde ven před halu, no a hodnotící budou muset za nim smajl.
Jinak dodatek - bude to i pro spalovací makety, ale bohužej jen na zemi.

Co nejdřív uděláme web pro registraci a podrobnosti.

adamprog . 30.08.2010 16:32:01 . . info
předchozí vlákno-filtr
Krtek (30.08.2010 16:09:13):
Je to skoda ze se soutez na Sobince zrusila :( Tesil jsem se na ni, ale pouze jako divak. Zatim zadnou skoro-maketu nemam, krome EasyCoptera smajl Ale s jednim soutezicim by to nebylo ono.
Na Krtkovani to taky nebude vubec spatne, a aspon bude vice casu aby si vice lidi, priparavili makety a nebo nejake poridili.
Rad se souteze zucastnim minimalne jako divak.

PetrPowder . 30.08.2010 16:44:42 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (30.08.2010 14:58:03): Předbíháš .... todle jsem měl napsat já
Omlouvám se, nevydržel jsem to smajl

RadovanH . 30.08.2010 17:23:31 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (30.08.2010 14:58:03): Je to škoda. Mohlo bejt hezký setkání. Zalítat si aniž by někdo ode mě očekával piroflip, funel a další vylomeniny který zatím neumím smajl . Pokecat, okouknout a přitom si i trochu zasoutěžit.
Nechápu to. Na akcích se občas někdo se skoromaketou objeví a ohlas na soutěž taky docela byl. Tak snad na tom Krtkování.

cesilko . 31.08.2010 12:07:49 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (30.08.2010 14:58:03): V souvislosti s aktivitou SKOROMAKET hlásím - termín setkání Pod Valdickou bránou bude 20.3.2011 Rozhodně budu počítat s touto kategorií ovšem ve velikosti 450 pro let. Větší jen staticky nebo venku na stadionu. Budem přeci jen v hale. Podrobnosti doplním a zveřejním na Krtkování, a tady na fóru nějak kolem vánoc. 450 je jistě oblečených dost - v to věřím. Pravidla, budou-li ověřena a vstřícně přijata účastníky Krtkování zachovám, kabinky budou létat dle návrhů Jaby, ne na trase "brány". Otázka pro Jabu jako "otce myšlenky" - souhlasíš? smajl

jaba . 31.08.2010 18:17:09 . . info
předchozí vlákno-filtr
cesilko (31.08.2010 12:07:49): Jo jasně. Souhlas. Všechny přítomné oblečené mašiny sebereme do kouta na hodnocení třeba násilím smajl
Tým pro organizaci na Krtkování dám dohromady já. Do Jičína se domluvíme podle termínu a času dobrovolníků.

cesilko . 31.08.2010 19:46:45 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (31.08.2010 18:17:09): smajl smajl

PetrPowder . 31.07.2010 15:03:36 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
jaba (30.07.2010 21:10:32): už se těším na pořádnou akci. Připravíme pro Vás dobré papů, chlazené pití a dostatek místa smajl

1ondra9 . 31.07.2010 15:35:14 . . info
předchozí vlákno-filtr
PetrPowder (31.07.2010 15:03:36): Ahoj Petře ...... myslím že lepčí termín jste vybrat nemohli - už se těším jak malej kluk smajl a nejen na to "dobré papů" smajl

RadovanH . 07.08.2010 21:47:08 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
náhled
jaba (30.07.2010 21:10:32): Tak už se připravuju na Sobínku smajl Notar dostal 5-ti listou hlavu a stál na polici. Soutěž mě dokopala že jsem mu půjčil mini V-bar z loga a dneska v pauze mezi mrholením donastavil a zalítnul. Letí to i docela s těma maketovejma listama, který jsem už chtěl nechat ke kytkám. Jen krapátko přibral a stoupl odběr, ale 3 min. limit zvládne. Když porovnám 5-ti list bez a se stabilizací tak je to o něčem jiném.

PetrPowder . 07.08.2010 22:25:46 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
RadovanH (07.08.2010 21:47:08): Tak to ti závidím, já asi svého rexíka nestačím obléknout a pokud bych to stihl, tak stejně nebude létat, jelikož mi nefunguje přenos řídících povelů mezi hlavou rukama a vysílačem smajl ... asi se budu muset spokojit jen s tím, že se vám tam pokusím připravit dobré podmínky k soutěžení smajl

RadovanH . 08.08.2010 15:06:58 . . www . info
předchozí vlákno-filtr
RadovanH (07.08.2010 21:47:08): Tak Notar bude nadále jen dvoulist smajl .
Autotrim v-baru v pohodě, ve visu taky, ale v letu to už fukar neufouká, reakční moment 5-ti listů je o dost větší. Novej rotor ventilátoru se mi nechce dělat. Váha navíc a větší odpor ještě zvýšil odběr takže baterka řekla dost a nafoukla se. No za pokus to stálo.

|
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
© 2010 Ludvík Novotný